Liga pokračuje 2. turnajem - Družba stále nekompletní

31.10.2013 11:30

V sobotu 2.11. pokračuje liga ve svém rychlém tempu a i nyní odehrajeme ligové zápasy v hale poličského gymnázia.

První utkání odehrajeme proti tradičnímu účastníku ligy, Jerevanu Slavičín. Tým působí v lize sálové kopané od roku 2001, známý je i jeho přestup v roce 2006 k futsalu - FIFA. V soutěžích futsalu - FIFA působil 2 sezony, po kterých dochází k přerušení činnosti klubu a k sálovce se vrací v roce 2010. Hned v první sezoně slaví postup do ligy. V minulém kole vybojoval Jerevan 3 body, i přes velké oslabení, proti favorizovanému týmu ze Stonavy, takže Družbu určitě nečeká lehká práce v boji o první ligové body.

Druhé utkání odehraje Družba proti ambicioznímu brněnskému týmu GIOIA Brno, který se může na své soupisce pyšnit několika posilami z brněnských futsalových týmů. Brno už loni, jako nováček, zásahlo do bojů o nejvyšší příčky a pro letošní sezonu je považován za hlavního kandidáta, který by měl v boji o 1. místo vyzvat pražský Chemcomex. V minulém kole byli Brňáci stoprocentní a na horké půdě ve Slavičíně vybojovali 6 bodů. Kromě futsalového umění je brněnský tým znám i svou tvrdostí, na kterou se budeme muset připravit.

Sestava Družby by měla být téměř totožná s tou, která odkopala 1. turnaj. Do hry se už konečně zapojí očekávaná posila Michael Lebeda, naopak 1. zápas bude chybět muž minulého kola David Šavelka, otázka visí nad Hromádkou a už nyní je bohužel jistá neúčast Kuby Slováčka, který musí plnit pracovní povinnosti v zaměstnání.

 

předokládaná sestava: Hanus - Faltys, Tesař, Hermann, Lebeda, Bartoš, Komárek, Valla, Novák, Šavelka, Hromádka