Ligový start přinesl cenný bod s vícemistrem

06.11.2014 11:45

Družba : Polička 0:0 (0:0)

Novou sezonu jsme zahájili s jedním z největších favoritů ligy, týmem Poličky. Hned od počátku se hrálo podle poličských not a nutno přiznat, že zejména v prvním poločase jsme branku soupeře téměř neohrozili. Polička držela více balon, lépe kombinovala, my jsme se soutředili na obranu. K ohrožení poličské branky jsme se dostali až v závěru 1. půle, kdy zahrozili nejprve Lebeda a poté Kuchta. V druhém poločase už jsme se přece jen dostali k častějšímu ohrožení branky a přicházely i šance. Několik nadějných brejků se bohužel nepodařilo dotáhnout do konce, největší šanci pak neproměnil Honza Kuchta, když mu balon, který stačilo zasunout do prázdné branky, nešťastně přeskočil nohu. Celý zápas držel naše naděje na bodový zisk výtečně chytající Tomáš Morong, který vychytal všechny šance hráčů Poličky. Štěstí nás neopustilo ani v posledních minutách, kdy Novabrik nastřelil tyčku, a tak zápas skončil cennou remízou.

 

 

Družba : Zlín 0:4 (0:2)

O rázu utkání rozhodla hned 1. minuta, kdy jsme naší zbytečnou chybou nabídli soupeři šanci, kterou suveréně proměnil. V dalších minutách se v brněnské hale odehrával vyrovnaný souboj, kdy jsme sice více drželi míč na svých futsalkách my, ale bohužel bez výraznějších šancí. Výraznější tlak tak přišel až v druhé části poločasu. Nejprve Šavelka ve vyložené šanci minul balon, další nadějné střely vyslali na branku Zlína nejdříve Lebeda a chvíli po něm i Kuchta. Bohužel těsně před koncem poločasu přišel trest, kdy po šikovné kombinaci zvýšil Chvila na 2:0. Druhý poločas začal opět naším náporem, kterému velel hlavně Novák, který svými průniky motal hlavu zlínským obráncům, ale zakončení nebylo dostatečně důrazné a přesné. Další branka padla opět do naší sítě, kdy jsme nepokryli dlouhý nákop na Helešice, který se tváří v tvář Morongovi nemýlil. Náš závěrečný tlak i přes veškerou snahu gol nepřinesl, a tak se měnilo skore v poslední minutě ještě jednou ve prospěch Zlína, který zakončil úspěšně další brejk.

 

Celkově je potřeba 1. turnaj hodnotit pozitivně. Herně to zejména s Poličkou nebylo úplně ideální, ale bod se počítá. V zápase s Poličkou nás podržel skvělým výkonem Tomáš Morong a samozřejmě jsme měli i kus štěstí. V utkání proti Zlínu jsme rozhodně nebyli horším týmem, ale rozhodují maličkosti a v těch byli zlínští lepší.