Záchrana o kousek blíž, sny o play - off naopak vzdáleny

16.12.2013 08:42
 
Body od zeleného stolu?

Družba : Vegas Hradec Králové

Do vymrzlé jilemnické haly jsme dorazili natěšeni na zápas s dalším nováčkem z Hradce Králové. Soupeř bohužel na turnaj vůbec nedorazil a rozhodnutí o zápasu tak zůstává na STK, která by měla vše oznámit v průběhu týdne.

 

Jilemnické signály sebraly naději na body

Družba : Jilemnice 1:3 (0:1)

V druhém zápase jsme nastoupili proti domácí Jilemnici. Domácí tým mohl v případě vítězství potvrdit svoje aktuální postavení na pozicích, které zaručují play-off, Družba se v případě vítězství mohla do tohoto boje opět zapojit. 

Hned od samého začátku zápasu se hrála zajímavá, rychlá sálovka. Tři nebezpečné střely domácích zlikvidoval Hanus, na druhé straně tváří v tvář domácímu golmanovi neuspěl Novák a poté ani Komárek. V 15 minutě se domácí poprvé prosadili. Nacvičený signál z rohu proměnili v úvodní branku zápasu. Poměrem 1:0 pro domácí skončil i první poločas.Z kraje druhého poločasu nejprve neproměnil domácí Kraus vyloženou šanci. Poté začal festival neproměněných šancí hostů. Jelikož vyrovnávací branka v tomto herním úseku nepřišla, stalo se tomu tak na druhé straně. Další signál z rohu se stal pro Družbu opět neřešitelný úkol a reprezentant Kraus ho zakončil úžasnou střelou na 2:0. Hosté se dále tlačili do útoku, výsledkem byla tyč nastřelená Hermannem a vstřelený gól z futsalek Nováka ve 33. minutě. Domácí se i nadále soustředili na obranu a rychlé protiútoky. Jeden z nich zlikvidoval Hanus v 37. minutě. Vrcholem snažení Družby o vyrovnání byla hra s brankářem, která však neměla dlouhého trvání, neboť v 39. minutě domácí využily chybu hostů, kterou dokázali potrestat a dali tak konečnou podobu výsledku tohoto zápasu.